Meestgestelde  vragen

Planten versturen met de post, gaat dat goed?
Het inpakken van planten is een zorgvuldig karwij waar we veel aandacht aan besteden. Met al meer dan 10 jaar ervaring in het versturen van planten door heel Europa durven we gerust te zeggen; Ja hoor, geen probleem, wij zorgen ervoor dat planten niet kunnen verschuiven  zodat zelfs het meest kwetsbare plantje heelhuids aankomt!

Vanaf welk moment kan ik takken gaan knippen van jonge planten?
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk ontdekken of je paard de planten lust die je hebt aangeschaft. Je mag de eerste zomer best eens experimenteren door kleine stukjes van de planten af te knippen en te testen. Maar de plant heeft de energie van de bladeren hard nodig dus kun je beter wachten met het snoeien van grotere hoeveelheden tot het tweede of derde jaar.

Moet ik jonge planten beschermen tegen de paarden?
Jonge planten zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk vertrapt of vernield  worden door paarden, ook op oudere leeftijd kunnen paarden bomen en struiken beschadigen door aan de bast te eten of tegen bomen aan te schuren. Wij adviseren om altijd je planten te beschermen door ze achter bedrading te houden, overhangende takken komen vanzelf binnen bereik van de paardenmonden.

Paard&Plant of kwekerij Arborealis??
Paard&Plant valt onder de vleugels van kwekerij Arborealis. Dit is het moederbedrijf waar alle planten, dus ook de paardenplanten gekweekt worden.
Het kan dus voorkomen dat je iemand van kwekerij Arborealis aan de telefoon krijgt of een emailbericht ontvangt van de kwekerij.