Iedere paardeneigenaar is er bang voor: giftige planten waar je paard van kan eten!

Hoe groot is het gevaar op vergiftiging??
De opsommingen van giftige planten voor paarden zijn op het internet volop te vinden, paardeneigenaren waarschuwen elkaar voor het gevaar ervan.
Omdat paarden niet kunnen overgeven zijn ze extra kwetsbaar voor datgene wat ze eten. Wat er aan de voorkant inkomt, komt er pas aan de achterkant weer uit…
de bekendste giftige planten voor paarden zijn: Jacobskruiskruid, gewone esdoorn, Taxus, Rhododendron, laurierkers, Buxus, Hedera, kardinaalsmuts, blauwe regen, gouden regen, klaproos, monnikskap, lelietje der dalen, hulst, herfststijlloos

Plantenkennis
Het is belangrijk om te weten waar je paard van eet en of er giftige planten of twijfelachtige planten in de directe omgeving van je paard staan.
Een goede plantenkennis is dan van belang. Een goede plantenkennis leidt zelfs tot meer, namelijk het op zoek gaan naar planten die gezond zijn voor je paard! Waar hij van harte lust van kan eten.
De eetbare planten van Paard&Plant ontnemen je de angst dat een paard iets eet waar hij niet tegen kan!

Sietske Metz van Paard&Plant is gepassioneerd plantenkweker, haar ogen scannen voortdurend alle planten in de omgeving. Ze heeft door de jaren heen een hele lijst met planten kunnen samenstellen die eetbaar maar ook gezond zijn voor je paard. Deze planten worden verkocht op haar kwekerij en via de webshop van Paard&Plant.

Lezingen, workshops en trainingen
Tijdens de trainingen leert Sietske welke planten er toegepast kunnen worden in en rondom de paardenwei. Zo zijn er bijvoorbeeld eetbare hagen, knotbomen, boswallen en kruiden.
Je leert om je weide om te toveren in een eetbaar paardenparadijs. Dit zorgt ervoor dat je paard meer keuze in eten heeft, zich minder verveelt en meer beweging krijgt!