Over Paard en Plant

Het gezicht achter Paard en Plant is Sietske Metz.
Sietske heeft twee passies: paarden en planten!
Al meer dan 15 jaar is Sietske plantenkweker van beroep. Samen met haar compagnon heeft zij een gerenommeerde kwekerij (www.arborealis.nl ) waar een heel breed assortiment bomen en struiken gekweekt wordt. Eén van de specialiteiten van de kwekerij is het assortiment eetbare planten, bomen en struiken voor mens en dier.
Paarden zijn al vanaf Sietske’s vroege jeugd een niet weg te denken onderdeel van haar leven. Als recreatief ruiter houdt zij haar twee paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat houdt onder andere in dat ze struiken en bomen tot hun beschikking hebben waarvan ze mogen eten. Ook tijdens een rit krijgen ze af en toe de vrijheid om in de natuur van de planten die hun voorkeur hebben, te eten.

Sietske:   Ieder paard zou toegang moeten hebben tot van hetgeen hij oorspronkelijk voor gemaakt is: grazen en knabbelen van al die planten die onderdeel van zijn natuur vormen. Hier is nog een wereld te winnen. Overzichten met giftige planten voor paarden zijn er wel, maar zou je niet ook willen weten welke planten wel gezond en eetbaar zijn voor je paard? En die dan vervolgens uitplanten in je weide, of in je tuin, of in een voedselbos met daarin planten voor je paard en voor je zelf? ‘

De vele positieve reacties over Paard en Plant motiveren om nog veel meer te leren over paarden en hun voedingsgewoonten. Op naar een betere en gezondere leefomgeving van het paard, en niet te vergeten, zijn eigenaar!